CASE STUDY

Revit importer voor flexibele workflows in SketchUp

SketchUp introduceert native interoperabiliteit en verwijdert barrières voor creatieve ontdekking in 2023 met de Revit Importer voor Studio en verbeterde modelleertools in SketchUp for Desktop. 

Welkom bij de volgende generatie van creatieve verkenning. Updates voor 2023 leveren de snelste, eenvoudigste, meest native interoperabele modelleerervaring tot nu toe. Trimble verbindt twee belangrijke tools in de industrie: SketchUp & Revit! De Revit Importer versterkt het SketchUp Studio abonnement, terwijl aanzienlijke verbeteringen aan de belangrijkste tools de workflows in de desktop applicatie verbeteren. Geniet van de krachtige toolset van SketchUp 2023 voor jouw volgende gebouwde meesterwerk. Bovendien zijn er twee nieuwe schaalfiguren om het nieuwe ontwerpjaar te vieren: Heather en haar woeste maar lieve kat, Lily.

SketchUp Studio bevordert de interoperabiliteit

Bespaar uren op uw Revit-naar-SketchUp workflow

Met de nieuwe importfunctie binnen een Studio abonnement kan je jouw Revit modellen nauwkeurig en efficiënt omzetten naar SketchUp geometrie voor een betere samenwerking tussen projectfasen, teams en stakeholders. Er bestaan verschillende workarounds om Revit modellen naar SketchUp te exporteren, maar deze nieuwe importeur bespaart de meeste tijd, is nauwkeuriger in geometrie conversie en leidt tot veel lichtere modellen.

Door modelstructuren tussen Revit en SketchUp te behouden (Revit families en lagen worden netjes vertaald naar groepen, componenten en tags in SketchUp) kan je uren of zelfs dagen aan modelopruiming besparen en uw project met nauwkeurigheid voortzetten. Een soepelere overgang tussen ontwerpfasen zorgt ervoor dat je je kan concentreren op wat essentieel is: het verfijnen van jouw visie.

“De Revit Importer versnelde mijn import en ruimde de workflows op van een paar dagen tot een paar uur, zelfs met complexe modellen.” Carl Goodiel, VDC Manager

Waarom Revit importer gebruiken?

  1. Verbeter de samenwerking met project stakeholders die Revit producten creëren.
  2. Behoud van modelstructuren tussen software voor minder opschoning.
  3. Importeer Revit modellen in SketchUp om snel nieuwe ideeën uit te werken.
  4. Efficiënt bouwen: het geïmporteerde Revit-bestand wordt automatisch geoptimaliseerd voor eenvoudigere geometrie-manipulatie in SketchUp en reduceert de bestandsgrootte aanzienlijk.
  5. Maak overtuigende visuals: Revit materiaalkleuren en transparanties worden gerespecteerd tijdens het importeren om visualisatieworkflows te versnellen.
  6. Zet Revit levels om naar SketchUp sectievlakken.

“Wij houden van de Revit Importer. Het heeft ons veel tijd bespaard, en tot mijn verbazing zijn de geconverteerde bestanden veel kleiner dan bij andere methoden. Deze importer is essentieel geworden voor onze workflows.“ Shyam Singh, GLMV Architecture

Trimble heeft van de Revit Importer een native functionaliteit gemaakt in de desktop applicatie van SketchUp. Klanten met een Studio abonnement hebben toegang tot deze functie zodra zij updaten naar de 2023 versie. Klanten met een Pro abonnement kunnen de Revit Importer in SketchUp 2023 installeren en vervolgens een proefversie starten om deze nieuwe workflow te evalueren. Er is geen Revit licentie nodig.

Ontdekbare en verbonden workflows

Met het nieuwe algemene installatieprogramma van Studio kunt u alle tools die u nodig hebt voor geavanceerde workflows en complexe projecten ontdekken, downloaden en installeren. Het abonnement omvat ook V-Ray 6 voor het maken van geavanceerde visuals.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving!