SketchUp Studio – Ontwerp en presenteer betere projecten

SketchUp Studio is de gemakkelijkste manier om uw project met vertrouwen voort te stuwen. Met SketchUp Studio gaat u van complexe scan data met Trimble Scan Essentials naar 3D modelleren met de bekende SketchUp tools. Revit-modellen laadt u naadloos en zonder kostbare tijd te verliezen in met de Revit Importer. En met de ingebouwde fotorendering van V-Ray overtuigt u uw (potentiële) klanten met verbluffende visualisaties!

Let op! Trimble Scan Essentials en de Revit Importer zijn alleen beschikbaar voor Windows en draaien niet op macOS!

Q

Systeemeisen SketchUp Studio

SketchUp Studio is Windows only!

Microsoft Windows

systeemeisen-windows

Software:

 • Windows 10 of 11 – 64 Bit
 • WebGL compatibele web browser

Hardware

Minimale systeemeisen:

 • 2.1+ GHz processor
 • 8 GB RAM
 • 500 MB schrijfruimte
 • Videokaart 1+ GB 100% OpenGL 3.1*
 • 3-knops muis met scrollfunctie

Aanbevolen systeemeisen:

 • 2.4+ GHz processor
 • 16 GB RAM
 • 1 GB schijfruimte
 • Videokaart 2+ GB 100% OpenGL*
 • 3-knops muis met scrollfunctie

Let op: Er is geen Linux versie van SketchUp Studio beschikbaar en Windows 8 en eerder worden niet langer ondersteund! macOS kan wel, maar dan heeft u geen beschikking over Trimble Scan Essentials.

Videokaart

* Indien u een nieuwe machine overweegt, besteed dan voldoende middelen aan de videokaart. Wij raden kaarten aan met een RTX chip, bij voorkeur uit de GeForce serie. Deze kaarten ondersteunen OpenGL zeer goed en hebben kwalitatief goede drivers. OpenGL is het hart van de 3D weergave voor SketchUp Pro. On-board videokaarten (opgesoldeerde chipsets) worden ten zeerste afgeraden! Twijfelt u over de aanschaf van een nieuwe videokaart, bekijk dan ook zeker deze benchmark (bij voorkeur high-end).

Systeem Check-Up Tool

Bij twijfel over uw systeem, kunt u hier een speciale check-up tool downloaden, die uw systeem test op de juiste configuratie.

Trimble Scan Essentials
Ga snel van complexe scangegevens naar een 3D voorstel door het importeren van puntenwolken van landmetingen, mobile mapping, fotogrammetrie, lidar sensoren en drone opnames. Verspil dus geen tijd aan het modelleren van contextuele details en modelleer direct op uw puntenwolk met behulp van SketchUp’s eigen toolbox.

Revit Importer
Zet Revit modellen naadloos om in SketchUp bestanden voor een verbeterde samenwerking tussen projectfasen en de verschillende ontwerpteams. Revit families en lagen worden hierbij vertaald naar groepen, componenten en tags in SketchUp. Hierdoor bespaar je uren aan het opschonen van modellen.
V-Ray - Topklasse Rendering
Met een SketchUp Studio Subscription krijgt u toegang tot de rendermodule van V-Ray. V-Ray is een snelle, hoogwaardige en zeer complete renderoplossing voor SketchUp. Het biedt alle belichting- en renderingtools die u nodig heeft om professionele, fotorealistische afbeeldingen en animaties te kunnen maken. Het helpt u daarbij betere ontwerpbeslissingen te nemen en uw (potentiële) klanten te prikkelen met natuurgetrouwe afbeeldingen van uw 3D ontwerpen. U krijgt alleen V-Ray for SketchUp – dus niet de plugins voor andere CAD-applicaties.

Uw gereedschapskist
De gereedschapskist van SketchUp Pro bestaat uit de volgende onderdelen:

SketchUp Pro voor Desktop

Een eenvoudige gebruikersinterface en intuïtieve tools maken van SketchUp de gemakkelijkste manier om uw gebouw in 3D te ontwerpen.

Klaar voor Presentaties

Deel samenhangende en aantrekkelijke presentaties en werkdocumenten met SketchUp en LayOut.

Trimble Scan Essentials

Met Trimble Scan Essentials beschikt u over de tools om direct puntenwolken te importeren en te bekijken en direct hierop te modelleren in SketchUp. De geïmporteerde data dienen als een blauwdruk voor een solide 3D fundering. Of u nu een renovatie uitvoert of een nieuw gebouw aflevert, u hoeft niet vanaf scratch te beginnen.

Naadloze BIM workflow

Zet Revit modellen met de Revit Importer naadloos om in SketchUp bestanden voor een verbeterde samenwerking tussen projectfasen en de verschillende ontwerpteams. Revit families en lagen worden hierbij vertaald naar groepen, componenten en tags in SketchUp. Hierdoor bespaart u uren aan het opschonen van modellen.

Samenwerking en Cloudopslag

Gebruik Trimble Connect voor het coördineren van het bouwen van modellen met belanghebbenden.

Overal Toegang

Met SketchUp voor Web kunt u overal en altijd modelleren – zonder iets te installeren.

Verbluffende Fotorendering

Gebruik V-Ray for SketchUp voor het fotorealistisch presenteren van uw 3D concepten.

SketchUp for iPad

3D Modellen creëren, bewerken en bekijken, of u nu op een bouwplaats, onderweg of op kantoor bent.

VR en Augmented Reality-apps

Bekijk projectmodellen virtueel met uw klanten op kantoor of op locatie op een 1:1 schaal van met behulp van onze AR / VR en mobiele apps.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving!