SketchUp Pro

Onze complete desktop-modeler, gebouwd om alles te maken wat uw fantasie kan creëren.

Simpel. Krachtig.

3D-modellering

De meest intuïtieve manier om uw ideeën in 3D te ontwerpen, documenteren en communiceren.

Herhaal in 3D

Werk uw ideeën door in 3D-ruimte en ontwikkel snel uw projecten.

Nauwkeurige, gedetailleerde modellen

Nauwkeurigheid vanaf het begin is de sleutel. SketchUp stelt u in staat om in alle fasen van het project te ontwerpen, definiëren en plannen.

Het Subscription licentiemodel

SketchUp Pro is vanaf heden enkel als subscription (1-jarige abonnementsvorm) te verkrijgen. Hiermee krijgt u – naast toegang tot de gebruikelijke desktopversie – ook toegang tot de premium webversie, ongelimiteerde opslag in de cloud en SketchUp Viewer apps voor mobiel, Augmented Reality en Virtual Reality. Met subscription bekijkt u SketchUp Pro dus ineens vanuit een heel ander perspectief!

Door dit product aan te kopen, ontvangt u na het verwerken van uw gegevens en registratie de toegangscodes. Deze worden u binnen de 2 werkdagen bezorgd.

PreDesign de nieuwe manier om te starten in SketchUp.

In SketchUp Pro 2022 is PreDesign gelanceerd, een gloednieuwe online onderzoekstool voor het eerste ontwerpstadium. Deze tool biedt ontwerpers van o.a.gebouwen en buitenruimten alle informatie die ze nodig hebben om invloeden van het klimaat op de juiste manier in hun eerste concepten te verwerken. Zo bepaalt u de juiste richting voor uw ontwerp voordat het 3D ontwerpproces begint. Dankzij PreDesign levert u betere ontwerpprojecten op en krijgen ontwerpers meer informatie om voorlopige oplossingen te beïnvloeden. PreDesign wordt daardoor de nieuwe manier om architectonische ontwerpprojecten in SketchUp te ‘starten’!

Live Components

Een nieuw soort configureerbare objecten voor SketchUp. Deze componenten zijn beschikbaar voor alle gebruikers om live in SketchUp in te laden en te configureren! Gebruikers kunnen toegang krijgen tot de Live Components ( voorbeeld ) door het 3D Warehouse te openen en te navigeren naar de collectie van 3D objecten gehost door SketchUp Labs . Kies heel simpel voor een object en voeg het toe aan uw SketchUp model. Wanneer u dubbelklikt om een Live Component te bewerken, kunt u in de dialoog ‘Configure Live Component’ de ‘parameters’ van het component instellen. In tegenstelling tot Dynamic Components, hertekenen Live Components zichzelf terwijl u de aanpassingen maakt.

Betere model-organisatie

Maak 3D modellen die beter zijn dan alle andere modellen, met name grote complexe modellen. Dat is precies de reden waarom SketchUp 2022 een veel betere model-organisatie heeft:
● Tag Folders – Het wordt gemakkelijker voor ontwerpers om grote en complexe modellen met een lange lijst van Tags en Scenes te onderhouden. Met Tag Folders kunt u tags organiseren en catalogiseren op basis van attributen, bouwniveaus of ontwerpopties. Deze functie is ook beschikbaar in LayOut, waardoor gebruikers grotere gedeelten van een model viewport kunnen uitschakelen of aanzetten bij het samenstellen van 2D-tekeningen.
● Tag Filtering – De nieuwe filter-optie in het Tags paneel van SketchUp maakt het een stuk eenvoudiger om te zoeken naar Tags in uw model en om snel de zichtbaarheid van individuele Tags te controleren, Tag-gebaseerde selecties te maken in het modelvenster of de eigenschappen en styling van Tags te bewerken. Als u lange Tag lijsten met een bepaalde hiërarchie in naamgeving hebt georganiseerd, zal Tag Filtering
de creatie van mappen aanzienlijk versnellen, zodat u tot op een voorvoegsel nauwkeurig kunt filteren en de Tags die u zoekt kunt toevoegen.

SketchUp Labs

Live Components is de eerste functie die wordt uitgebracht onder een nieuw programma genaamd “SketchUp Labs”. Het SketchUp Labs programma vertegenwoordigt een nieuwe manier waarop SketchUp functies ontwikkelt en uitbrengt. Functies die als onderdeel van dit bèta-programma zijn uitgebracht, zijn nog in ontwikkeling, maar zijn wel van waarde voor de gebruikersgemeenschap.
Het uitbrengen van een ‘Labs’ functie stelt SketchUp in staat om eerder feedback te verzamelen, zodat ze de prioriteit van toekomstige ontwikkeling beter kunnen bepalen. Functies die deel uitmaken van het Labs
programma zijn misschien minder gepolijst, maar juist bedoeld om nieuwe functies sneller aan de gebruiker te leveren en daarmee eerder te kunnen testen in echte workflows.

Begin vandaag nog met 2022!

We hopen dat de laatste veranderingen in SketchUp Pro 2022 een paar aanpassingen bieden die een grote impact zullen hebben op het verbeteren van uw workflow. Veel schetsplezier!

Wilt u de nieuwe functies uitproberen? Probeer SketchUp 30 dagen lang gratis uit.
Klaar om Pro te gaan? Koop SketchUp hier.

Deze nieuwe functies zijn beschikbaar voor gebruikers met een actieve SketchUp Pro en SketchUp Studio Subscription en Classic licentiehouders met een actieve Maintenance.

Uw huidige licentie(s) upgraden

 

Gebruikers met een geldige Subscription
Iedereen met een geldige SketchUp Pro Subscription heeft recht op een gratis upgrade! Download hier SketchUp Pro 2022!

Gebruikers met een Classic License met geldige Maintenance
Iedereen met een geldige SketchUp Pro Maintenance heeft recht op een gratis upgrade! U ontvangt van ons automatisch uw nieuwe serienummer op het bekende e-mailadres. Vanwege de verwachte drukte kan dit iets langer duren dan dat u normaal van ons gewend bent.  Maar gelukkig kunt u alvast met de 30-daagse demoversie van SketchUp Pro 2022 (volledig functioneel) aan de slag! Houd er wel rekening mee dat alle SketchUp maintenance contracten aflopen op 3 November 2021!

Gebruikers met een Classic License met verlopen Maintenance (maximaal 3 jaar)
Gebruikers met een Classic License met verlopen Maintenance (maximaal 3 jaar) kunnen hun maintenance niet langer verlengen. Sinds 4 November 2020 kan u SketchUp enkel nog bekomen onder de Subscription licentiemodel. Als uw maintenance verlopen is kan u eenvoudig uw oude SketchUp licentie converteren naar een Subscription. Contacteer ons voor een offerte. Klik hier voor de actuele prijzen.

Gebruikers met een Classic License met verlopen Maintenance (langer dan 3 jaar)
Is uw Maintenance langer dan 3 jaar verlopen, dan kunt u uw Maintenance niet meer vernieuwen en dient u een nieuwe licentie aan te schaffen. Klik hier voor de actuele prijzen.

Gebruikers met een geldige educatieve licentie

Iedereen met een geldige SketchUp Pro Subscription heeft recht op een gratis upgrade! Educatieve licenties zijn steeds onder het Subscription licentiemodel. Download hier SketchUp Pro 2022!

Heeft u vragen over uw Subscription, Maintenance of de Reinstatement Fee? Bekijk dan de veelgestelde upgrade vragen of neem contact met ons op

Let op! Vanaf 60 dagen na de (automatische) upgrade kan de oude licentie niet meer geactiveerd worden op een ander systeem.

Veel succes!

We hopen dat u snel met versie 2022 aan de slag gaat en dat deze u bevalt!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving!