Breng uw 3D-model naar de 2D-ruimte.

LayOut is een extra applicatie die bij SketchUp Pro meegeleverd wordt. Hiermee maakt u in een handomdraai professionele presentaties van uw SketchUp Pro modellen. Met LayOut kunt u SketchUp Pro modellen in meerdere aanzichten op een sjabloon (bv. uw huisstijl) plaatsen en voorzien van grafische elementen zoals titels, pijlen, patroonvullingen, logo’s en foto’s om af te drukken of voor schermpresentaties. Zo heeft u dus in handomdraai een professioneel presentatiedocument of kunt u uw klanten boeien met een mooie schermpresentatie!

Duidelijke communicatie.

Annoteren

Met LayOut kunt u uw klant of partner laten zien dat u heeft vastgelegd wat u hebt besproken, en het project met vertrouwen vooruit helpen.
,

Context en details

U hoeft zich nooit af te vragen of uw tekeningen duidelijk weergeven wat uw bedoelingen zijn. Geef materialen, lengtes en details duidelijk door aan uw aannemer, bouwer of binnenhuisarchitect.

Absolute schaal

Leg eenvoudig de ingewikkelde details van één model uit en laat de schaal op werkelijke schaal zien… allemaal op één pagina.

Aangepaste titelblokken

Maak uw tekeningen de uwe met een selectie professionele titelbloksjablonen.​​​

Meerdere weergaven

Krijg sneller een buy-in. Communiceer het allemaal op één plek: alle hoeken, alle details, alle context.

Associatieve afmetingen

Wilt u een wijziging aan uw model aanbrengen? LayOut werkt afmetingen, labels en modelgeometrie onmiddellijk bij wanneer u de wijziging aanbrengt in SketchUp. Eenvoudig.
SketchUp aanzichten insluiten
Met LayOut kunt u aanzichten van uw SketchUp model invoegen in een professionele (door uzelf opgestelde) template. Hierdoor kunt u snel en eenvoudig (werk)documentatie maken van al uw projecten. De zogenaamde viewports van uw model zijn ook nog eens ‘live’. D.w.z. als u uw SketchUp model wijzigt, worden ook alle viewports ververst. Het op de juiste manier instellen van het aanzicht werkt hetzelfde als in SketchUp: dubbelklik op het model en draai, zoom en schuif tot u het juiste aanzicht heeft. Naast het presenteren van 3D aanzichten kunt u ook 2D aanzichten presenteren in LayOut. Heel simpel: zet het perspectief uit en selecteer een orthografische projectie (top-, zij- of vooraanzicht).
Presentatie bewerken

Met LayOut kunt u uw presentaties en werkdocumenten creëren en bewerken door er tekst, maatvoeringen, afbeeldingen en andere ontwerpelementen aan toe te voegen.

 • Tekst
  Het is erg simpel tekst aan uw document toe te voegen. Hierbij heeft u de volledige controle over de positie, het lettertype en de kleur van de tekst. Zowel tekstvakgebonden als niet-tekstvakgebonden.
 • Maatvoering
  Voor het creëren van werkdocumenten kunt u ook maatvoeringen aan uw SketchUp model toevoegen, zoals lijnlengtes en het aantal graden van hoeken.
 • Patroonvulling
  In LayOut kunt u vormen vullen met diverse patronen, die u uit een uitgebreide bibliotheek kunt kiezen of zelf aanmaken.
 • Annotaties
  Een uniek labelsysteem om snel annotaties met tekst te creëren.
 • Werken met templates
  Maak consistente presentaties door templates in uw huisstijl te maken, compleet met logo’s, voorkant en huiskleuren!
Output van LayOut

LayOut heeft diverse types output:

 • Presentaties in full-screen modus met de muis als annotatietool! Dus u hoeft nu nooit meer PowerPoint of KeyNote te gebruiken om verbluffende presentaties te creëren. Deze extra tijd kunt u gebruiken voor uw ontwerpen!
 • Presentaties in hoge resolutie op papier. LayOut kan uw presentatie in elke gewenste resolutie afdrukken: hoge resolutie voor foldermateriaal, maar ook lagere resolutie voor bv. posters of billboards. Om de presentatie digitaal te delen, kunt u het geheel exporteren als PDF.
 • Met LayOut kunt u direct de afbeeldingsformaten TIFF, PNG en JPG exporteren. Dus heeft u geen Photoshop of ander fotobewerkingsprogramma nodig om uw afbeeldingen te rasteren.
 • Deel uw werkdocumenten met de professionals in uw branche, want met LayOut kunt u uw werkdocumenten ook als DWG en DXF exporteren.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving!