Trimble Connect is een samenwerkingsplatform in de Cloud die de juiste mensen op het juiste moment met de juiste gegevens verbindt. Hierdoor is men beter geïnformeerd, kan besluitvorming sneller plaatsvinden en wordt de efficiëntie van het project verbeterd.

In Trimble Connect kunnen opdrachtgevers, ontwerpers, uitvoerders en andere belanghebbenden samenwerken aan BIM-projecten. Trimble Connect zit geïntegreerd in vele Trimble producten, maar werkt ook met bestanden van derde partijen. Hierdoor kan bijvoorbeeld zowel de constructeur, calculator, installateur als de MEP-ingenieur aan hetzelfde project werken en de informatie via de cloud bekijken, beheren, delen en hieraan refereren in het eigen softwarepakket. Bouwfouten kunnen hierdoor aanzienlijk teruggedrongen worden, hetgeen tijd en geld bespaart en een tevreden klant oplevert.

Door de toegankelijkheid en openheid van het platform is Trimble in veel branches in te zetten. Denk bijvoorbeeld aan een verkoper van interieurprojecten: die kan op locatie bij de klant aan zijn tekenaar op kantoor vragen de gevraagde aanpassingen aan het 3D model te doen en direct aan de opdrachtgever de wijzigingen laten zien.

Trimble Connect Business is inbegrepen bij een SketchUp Pro / Studio Subscription.

Connect

Door het toegankelijk maken van data en doorbreken van de eilandcultuur, wordt de coördinatie en het managen van het project tijdens elk contactmoment verbeterd.

Content

Managed Content zorgt ervoor dat u werkt met de meest actuele inhoud van de toeleveranciers. Zo blijft het project up-to-date en loopt u niet achter de feiten aan.

Construeerbaar

Nauwkeurige geometrieën helpen problemen eerder aan het licht te brengen. In bouwkundige workflows worden de bouwgegevens in het veld gebruikt om het bouwproces te sturen.

Trimble Connect - Overzicht

Functies

Met Trimble Connect kunt u o.a.:

  • Samenwerken in de Cloud, met iedereen
  • Op computer, tablet en telefoon
    Bestanden en 3D modellen uploaden, delen & voorzien van commentaar
  • SketchUp, Tekla, Revit, IFC, DWG en vele andere bestandstypen en bijbehorende informatie beheren en bekijken
  • Teams samenstellen, groepen beheren en taken toewijzen
  • Mensen gratis uitnodigen om samen te werken aan één project
  • Clash detecties uitvoeren
  • Hoeveelheden en kosten rapporten (Premium)

De belangrijkste functies van Trimble Connect op een rij:

Data

Onjuiste verspreiding van constructiedocumenten kan vaak leiden tot het gebruik van verouderde versies, onvolledige datasets en verkeerde interpretaties. Trimble Connect biedt één waarheidsgetrouwe bron, waarmee u herbewerkingen en kostbare problemen kunt elimineren door uw gegevens op te slaan, te organiseren en te delen in een veilige, cloud-gebaseerde oplossing.

Ontwerp

Rond projecten op tijd en binnen het budget af door ontwerp- en bouwprocessen met elkaar te verbinden. Deze eenvoudige samenwerkingstool integreert met een aantal interne en externe uitbreidingen, zodat u multi-dimensionale tekeningen en modellen kunt verzamelen, analyseren en er interactie mee kunt hebben – zonder dat u meerdere toepassingen hoeft te openen.

Teams

Stroomlijn de samenwerking en verhoog de operationele efficiëntie door uw team verbonden te houden. Door iedereen in het project in real-time toegang te geven tot de datarijke modellen, deze te delen, te bekijken en te becommentariëren, kunt u het BIM-beheerproces versnellen en veel van de vervelende taken en tijdrovende coördinatievergaderingen, die vaak tot vertragingen leiden, overbodig maken.

QA/QC

Het voorkomen van fouten is tijdrovender en kosteneffectiever dan het corrigeren ervan. Verbeter uw kwaliteitsmanagementplan door projectinformatie transparant, traceerbaar en toegankelijk te maken voor het hele projectteam, zodat u op tijd en binnen het budget kwaliteitswerk kunt leveren.

Integraties

De open API van Trimble Connect voorziet in een datastroom vanuit diverse Trimble applicaties, maar vanuit applicaties van derden. Hierdoor hebben belanghebbenden gedurende de hele projectlevenscyclus toegang tot de data en applicaties die ze nodig hebben om de klus te klaren.

Licentievormen
Van gratis tot organisatiebreed gebruikt. Kijk hieronder welke licentievorm het beste is afgestemd op uw bedrijf.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving!