NIEUWS

2023 maakt modelleren een fluitje van een cent met UI-updates en aangepaste bedieningselementen

Nieuw in SketchUp voor Desktop zijn opnieuw ontworpen pictogrammen en aangepaste grips genaamd ‘Snaps’ die je helpen om groepen of componenten gemakkelijk op vooraf bepaalde manieren te verbinden. Iedereen die zijn documentatieproces wil versnellen, zal de prestatieverbeteringen in LayOut waarderen, inclusief aangepaste renderingbediening. Bovendien heeft Trimble een stijlfunctie toegevoegd die uw (kleur)horizon zal verbreden en enkele algemene tool-upgrades heeft ontwikkeld.


Wat is er nieuw?

Pictogramvernieuwing voor de gebruikersinterface van SketchUp

Buiten schaalfiguren en de assen zijn de pictogrammen van SketchUp waarschijnlijk jouw nauwste metgezellen tijdens het creatieve proces. Het herkennen van de Push-Pull, Paint Bucket of Follow Me-tools in een oogopslag en hun sneltoetsen zijn een van de sleutels om de krachtige, efficiënte modellering van SketchUp te ontsluiten. Trimble weet dat je vertrouwt op deze vertrouwdheid, dus ze brengen geen wijzigingen aan in de gebruikersinterface van SketchUp zonder nadenken.

Voor het eerst in 11 jaar kregen de pictogrammen in SketchUp voor Desktop en LayOut een complete make-over. De bijgewerkte pictogrammen veranderen de grootte of indeling van jouw werkbalk niet, dus je hebt nog steeds voldoende ruimte om te modelleren en de optie om gereedschappen op basis van uw favorieten opnieuw te ordenen. Het is een moderne uitstraling die de functionaliteit behoudt die je al kent.

Verandering kan een beetje lastig zijn, dus hier zijn enkele snelle referentiegidsen voor SketchUp voor Desktop en LayOut die je zullen helpen vertrouwd te raken met de nieuwe pictogrammen en snelkoppelingen te leren die je misschien niet kende. Als je niet meteen een pictogram ziet of niet zeker weet waar je naar moet zoeken, gebruikt je gewoon Help > Zoeken om het op te zoeken!

Beweeg zo snel als uw verbeelding kan

Terwijl je rond jouw evoluerende ontwerpen cirkelt, is het heroriënteren van objecten ten opzichte van elkaar een constante taak. Snaps vergemakkelijken het wisselen tussen verschillende gereedschappen om meerdere transformaties op een object uit te voeren. Je kan nu modelleringssystemen maken die zijn ontworpen om efficiënt en voorspelbaar in jouw ontwerp te interageren met vooraf gedefinieerde oriëntatielogica.

Bijvoorbeeld, stel dat je een school plant en aangepaste lichtarmaturen wilt plaatsen die geen duidelijke inferentiepunten hebben. Snaps stellen jou in staat om de positie van het licht ten opzichte van het plafond of de muur te definiëren en die gedrag elke keer dat je het plaatst te laten voortduren. Je kunt de actie repliceren in alle klaslokalen en het licht in één bewerking op zijn plaats laten klikken zonder elke keer na te denken over hoe het zit. Voeg Snaps toe aan een verlichtingssysteem via groepen en componenten om alle armaturen tegelijkertijd te positioneren en te oriënteren.

Drie redenen om te ‘snappen’

  1. Objecten in bestaande ruimtes plaatsen. (On)regelmatige objecten uitlijnen ten opzichte van muren, vloeren of plafonds zonder nieuwe inferentiepunten te maken. Het verplaatsen van balies, planken en meubels met Snaps maakt het eenvoudig om objecten snel te schuiven totdat u de optimale indeling vindt.
  2. Ontwikkel componentmodelleersystemen voor ontwerpentwikkeling of complexe configuraties. Ontwerp vooraf geconfigureerde of eenvoudig configureerbare modelleersystemen die je helpen bij het efficiënt indelen van complexe netwerken van entiteiten zoals gevelpanelen, landschapsarchitectuur, meubilair, wegen, tegels en meer. Snaps zijn bijzonder nuttig voor componenten met end-to-end verbindingen, zoals rekken in logistieke magazijnen.
  3. Verken ruimtelijke concepten. Grotere vormen kunnen worden geconstrueerd en verkend met behulp van herhaalde modulaire bouwstenen. Snaps maken het gemakkelijk om opties snel te plaatsen en te bestuderen.

Snaps helpen bij het maken van modellen die sneller kunnen worden geplaatst en opnieuw geconfigureerd, zodat jij op het hoogste niveau van creatieve productiviteit kunt werken.

Voeg flair toe met Horizon Color

Horizon Color stelt je in staat om de lucht in SketchUp af te stemmen en aangepaste achtergronden aan te vullen met donkere of gekleurde effecten om de perfecte sfeer over te brengen. Gebruik kleur om emotie op te roepen met deze nieuwe stijleigenschap en creëer sombere luchten of een heldere, zonnige sfeer. Op de iPad maakt Horizon Color het voor gebruikers mogelijk om stijlen te creëren die beter passen bij de donkere modus.

Wat is er verbeterd?

Prestatie en efficiëntie zijn twee essentiële onderdelen voor jouw creatieve proces. Daarom is Trimble verheugd om twee nieuwe updates voor LayOut te introduceren.

LayOut: versnel met aangepaste renderingbedieningen

Verfijnde renderingbedieningen bieden meer efficiëntie voor documentatieworkflows. In een nieuw documentopzettabblad genaamd ‘Rendering’ kan je de resolutie van uw viewport instellen op laag of medium en exports instellen op hoge kwaliteit, waardoor de noodzaak om heen en weer te schakelen tussen werken en exporteren wordt geëlimineerd. De lagere bewerkingsresolutie geeft je de snelheid van een lichter bestand tijdens het werken aan een zware LayOut-pagina. Zonder instellingen te wijzigen, kan je overschakelen naar een hogere resolutie bij het exporteren van dat mooie, presentatieklare document voor een klant.

LayOut: stroomlijn updates met auto-geassocieerde labels

Trimble heeft meer automatisering toegevoegd voor labels afkomstig van Scrapbooks en kopieën, zodat je annotaties zoals titels of schalen niet handmatig hoeft bij te werken, een enorme tijdsbesparing voor het onderhouden van grote documentensets. Deze update zorgt ervoor dat zodra elementen op een specifieke viewport op een LayOut-pagina worden gesleept, annotatie-elementen gekoppeld blijven aan de viewport en wijzigingen aan de viewport automatisch een update zullen triggeren. Bovendien maken ‘Scrapbooks’ nu gebruik van geschaalde groepen en kunnen ze eenvoudig worden aangepast aan een specifieke schaal. Al deze verbeteringen verminderen de kans op niet-overeenkomende labels en viewports en verminderen het aantal handmatige updates dat je moet uitvoeren, wat de documentcreatie in LayOut versnelt.

Veelgevraagde toolverbeteringen

Trimble werkt voortdurend aan het verbeteren van jouw ontwerpervaring door naar feedback van klanten te luisteren en de nodige tools te creëren. Een veelgevraagde update voor de Flip-tool, de aangepaste Flip Plane, stelt je in staat een aangepast vlak (buiten de X-, Y- en Z-as) te selecteren om een object omheen te flippen. Flippen in elke richting, niet alleen bij 90 graden, geeft je meer controle en creatieve vrijheid tijdens het modelleren. We hebben ook aandacht besteed aan de Lasso-tool. Met de Polygonal Lasso-tool kan je selectiegrenzen één klik per keer maken, wat meer precisie biedt bij het selecteren met een muis of trackpad.

Er is geen tijd te verliezen!

Deze nieuwe updates in SketchUp voor Desktop versnellen jouw ontwerp- en documentatieworkflows, zodat je kunt terugkeren naar wat je het beste doet: creëren en bouwen voor de toekomst. Als je een oudere versie van SketchUp gebruikt, bekijk dan onze abonnementsopties om van deze mogelijkheden te profiteren. Als u een abonnement heeft, bezoek dan Mijn Apps om bij te werken naar de nieuwste versie.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving!