NIEUWS

Zoek nu razendsnel in de vernieuwde 3D Warehouse

Zoek sneller naar 3D-modellen in 3D Warehouse door gebruik te maken van SketchUp’s nieuwe AI-gestuurde zoekfunctie voor afbeeldingen. Vind, filter en download gemakkelijk materialen die je helpen om je ontwerpideeën over te brengen. Plus, de nieuwste update is een visuele verrijking van de gebruikersinterface.

Welkom bij de nieuwste versie van 3D Warehouse, de grootste gratis 3D-modelbibliotheek ter wereld. Nu met een frisse, uniforme desktop-, mobiele en webinterface met lichte en donkere modi, plus een gloednieuwe AI-gestuurde functie om de zoekworkflow te stroomlijnen en te versnellen. Win kostbare ontwerptijd met 3D Warehouse Image Search. Maak een foto of sleep of upload een bestaande afbeelding op je device, zet deze in de zoekbalk van 3D Warehouse en laat SketchUp’s krachtige AI zoekmachine de rest doen. Het toevoegen van realistische texturen en kant-en-klare objecten aan een SketchUp ontwerp is nog nooit zo snel en intuïtief geweest.

Ontdek razendsnel 3D-modellen

Stroomlijn je ontwerpproces door te zoeken naar 3D modellen met afbeeldingen in plaats van tekst in de zoekbalk van 3D Warehouse. Neem een foto van een stoel uit een showroom of een moodboard en plaats je voorbeeld in de krachtige zoekmachine van SketchUp. Leun achterover en laat de AI snel door miljoenen kant-en-klare modellen zoeken om de ideale overeenkomst te vinden.

“Dit is echt een game-changer! Meestal geef ik een klant het advies om op zoek te gaan naar mooie IKEA meubels omdat er zoveel modellen in het 3D Warehouse staan. Met deze update kan ik gewoon een Pinterest-foto importeren en op zoek gaan naar het model dat er het meest op lijkt!”
– Mauri Prosch, Virtual Reality Visualizer bij Imagineering

Ga sneller van akkoord van de klant naar een specificatie van de materialen. 3D Warehouse zoekt ook naar producten van producenten. Kijk ook eens naar Live Components die parametrisch aan de eisen van je ontwerp aangepast kunnen worden. Bovendien ben je niet meer gelimiteerd tot het zoeken met alleen trefwoorden; het zoeken met afbeeldingen overstijgt taalbarrières. Zo heb je toegang tot de beste modellen van over de hele wereld.

Gemakkelijk bronmateriaal vinden

Gemakkelijk toegang tot al je favoriete producten, modellen, catalogi en collecties op desktop, mobiel en het web wanneer je inlogt met je Trimble ID. Zodra 3D Warehouse gestart wordt in een SketchUp project, is al de verzamelde content direct beschikbaar in het ontwerp, wat het werkproces versnelt.

SketchUp beperkt zich niet alleen tot het zoeken naar 3D modellen, materialen zijn nu doorzoekbaar, filterbaar en direct te downloaden onder de Materials tab in 3D Warehouse. Nu kan je gemakkelijk materiaal en textuurstalen vinden om in SketchUp te gebruiken door op trefwoord te zoeken. Typ gewoon de naam van het materiaal in de zoekbalk en klik op de tab Materials.

Toegang tot je favorieten, waar je ook werkt

Gemakkelijk toegang tot al je favoriete producten, modellen, catalogi en collecties op desktop, mobiel en het web wanneer je inlogt met je Trimble ID. Zodra 3D Warehouse gestart wordt in een SketchUp project, is al de verzamelde content direct beschikbaar in het ontwerp, wat het werkproces versnelt.

Mocht je het gemist hebben

Hier zijn twee bestaande krachtige functies die je misschien gemist hebt in 3D Warehouse:

  • Bekijk augmented reality-weergaven van eenvoudige modellen van minder dan 10 MB en 200.000 polygonen. 3D Warehouse converteert automatisch je creaties naar USD en GLB formaat en zorgt voor een deelbare QR code. Geef je publiek de kans om je werk te ervaren met AR-weergave op Android of iOS. Geen hyper-tech apparaten of modelexports nodig.
  • Filter product- en modelzoekresultaten op bestandsgrootte, polygoonaantal en bestandstype en schakel speciale filters in om in te zoomen op Dynamic Components, Live Components of Geolocated modellen.

Aan de slag!

Versnel nu je ontwerpproces door met 3D Warehouse precies te ontdekken wat je project nodig heeft en voorkom verwarring door je ware ontwerpintentie over te brengen aan je klanten.

Heb je al een SketchUp abonnement? Log dan in op je Trimble ID om de volledige functionaliteit van 3D Warehouse te krijgen, inclusief onbeperkt gebruik van Image Search.

Nog geen abonnee? Zoek het abonnement dat bij je past of start vandaag nog een gratis proefperiode.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving!