CASE STUDY

Eigenzinnig strak of tijdloze klasse.

© Foto: Buntinx-Pyncket architecten

De Belg heeft nog steeds een baksteen in de maag en wil zijn eigen stekje creëren. Maar bij het bouwen of verbouwen van een woning komt heel wat kijken. Een architect is de eerste en meest betrouwbare partner in het creëren van de droomwoning. Bij Buntinx-Pyncket architecten nemen ze dit laatste zeker ter harte. Ze gaan er prat op een persoonlijke aanpak en een vertrouwensrelatie te creëren.

Eigenzinnig strak

“Wanneer we starten aan een nieuwbouwproject is het eerste werk vaak bekijken wat we kunnen behouden van de bestaande woning en wat we kunnen vernieuwen”. Aan het woord is Goedele Pyncket medezaakvoerder van het architectenbureau Buntinx-Pyncket. “In dit specifiek project stripte we bijna de volledig woning. Het strakke eigenzinnige karakter werd behouden als basis om vanaf daar de woning verder te ontwerpen. De renders die we maakten in SketchUp, laten duidelijk het verschil zien tussen de woning die aanwezig was en het nieuwe ontwerp.”

© Foto: Buntinx-Pyncket architecten

Wanneer je de ‘voor en na’ afbeeldingen naast elkaar ziet, is duidelijk dat de strakke lijnen en de breedte van de oorspronkelijk woning, nog steeds de basis vormt van het nieuwe ontwerp. “Wanneer we de SketchUp ontwerpen aan onze klanten tonen, ontstaat er vaak een ‘Ah ha’ moment. Dan zeggen de klanten: “ah, nu snappen we het”. Dat is als architect een enorm hulpmiddel om het vertrouwen van de klant te winnen, alvorens er nog maar 1 baksteen gelegd is. Die goede vertrouwensrelatie met de klant, is wat wij in ons bureau hoog in het vaandel dragen.” Aldus Goedele Pyncket.

© Foto: Buntinx-Pyncket architecten

Tijdloze klasse

© Foto: Buntinx-Pyncket architecten

“De laatste jaren is er een steeds grotere vraag naar traditionele woningen met alle luxe en moderne uitstraling van een nieuwbouw.” Zegt Goedele Pyncket. “De manoir stijl sluit het best aan bij deze trend. Een huis in deze stijl straalt landelijk klasse en ruimtelijke statigheid uit. Ook bij deze ontwerpen is SketchUp de ideale software. Voornamelijk het ruimtegevoel van dit soort woningen kan je benadrukken met de renders, omdat de weergegeven verhoudingen meteen de juiste zijn.”

© Foto: Buntinx-Pyncket architecten

SketchUp als essentieel onderdeel van het ontwerpproces

Tijdens de ontwerpfase van een project is het belangrijk de bouwheer een zo goed mogelijk beeld te laten krijgen van hoe hun woning of gebouw er zal gaan uitzien. Dit doen ze bij het Buntinx-Pyncket architecten door zo veel mogelijk te visualiseren. Het hele project komt als het ware hier al tot leven. Zelfs de eerste schetsen van ieder project zijn zo nauwkeurig mogelijk.

© Foto: Buntinx-Pyncket architecten

“Werken met SketchUp is zeer intuïtief”. Zegt Goedele Pyncket. “Tijdens het ontwerpen ga ik zeer gevoelsmatig te werk en SketchUp sluit hier naadloos op aan. Bovendien geeft SketchUp meteen het juiste perspectief wat bijdraagt tot het realistische karakter van de renders. Ook is ieder detail zoals de structuur van de struiken en het keukenblad  zichtbaar.” Dit laatste doet de klanten echt wegdromen en steeds meer verlangen naar hun eindproject. “Ik had zelfs een klant die de ontwerpen op haar koelkastdeur had hangen en gedurende het gehele bouwproces op die manier iedere dag kon uitkijken naar haar unieke woning. Dat geeft mij als architect een enorme voldoening.”

© Foto: Buntinx-Pyncket architecten

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving!