CASE STUDY

JARENLANGE ERVARING IN 3D ONTWERPEN

© Tekenbureel Descom

Descom Tekenbureel is een ontwerpstudio waar Fabrice Deneve de drijvende kracht is. Sinds 1990 is hij actief in de architectuur en heeft bijgevolg tonnen ervaring. Aan het begin van zijn carrière kwam 3D ontwerpen meer en meer op de voorgrond. Op die manier was hij er vanaf de start bij en ging aan de slag met tekenprogramma SketchUp Pro.

© Tekenbureel Descom

SketchUp Pro heeft het ontwerpen voor mij veel makkelijker gemaakt. Het gaat sneller en is een programma dat zeer eenvoudig is, waardoor iedereen er mee aan de slag kan gaan”. Aan het woord is ontwerper Fabrice Deneve. “Met SketchUp Pro kan ik ontwerpen snel en eenvoudig maken, wat een meerwaarde is zowel voor mij als mijn klanten.”

© Tekenbureel Descom

Naast het eerste ontwerp in SkecthUp Pro, maakt Fabrice ook gebruik van enkele plug-ins. “Voor mijn fotorealisaties gebruik ik V-Ray. Hiermee maak ik mijn renders nog beter doordat ieder detail een fotorealistische weergave is.” zegt Fabrice Deneve.”Deze kan ik dan aan mijn klanten laten zien waardoor ze meteen een goed beeld krijgen van hoe hun woning er zal gaan uitzien.”

“Als ik een tip kan meegeven is het een tool die ik veel gebruik en dat is de push/pool. Deze functie bespaart mij veel tijd en kan ik dus ook iedereen aanraden.” Aldus Fabrice Deneve.

Push/Pull Tool in SketchUp

Of je nu een digitale leek bent of nieuwe software voor jou een ‘piece of cake’ is, SketchUp Pro is zo ontwikkeld dat iedereen er makkelijk en snel mee aan de slag. Geen reden dus om het zelf niet eens te proberen. Bijvoorbeeld met de gratis DEMO-versie. Of ken je het programma al goed en wil je nieuwe plug-ins proberen? Verken dan zeker onze webshop.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving!