CASE STUDY

Het creëren van een interieurbeleving op maat.

Afbeelding: L-int Interieurarchitectuur

L-int BV is een jong, creatief bureau dat zich specialiseert in interieurarchitectuur. De creaties die ze maken, zijn zeer divers. Gaande van keukens, badkamers, kantoor tot winkelinrichting. Hun visie bestaat erin te vertrekken vanuit het verhaal van de klant. Een vertrouwensrelatie met de klant opbouwen is essentieel in hun werking. Softwarepakketen als SketchUp Pro en SU Podium zijn hierin een gewillige partner.

Voor IEDER project een uniek vormgegeven Realisatie.

Afbeelding: L-int Interieurarchitectuur

“Ieder project, onafhankelijk van de schaal, start met het verhaal van de opdrachtgever. Op basis van deze informatie start een intensief ontwerpproces.” Aan het woord is Dorien Limerkens, interieurarchitecte van L-int interieurarchitectuur.  “Ik analyseer steeds de verschillende aspecten van de opdracht om ze vervolgens praktisch uit te werken tot een eerste ontwerp.” Deze analyse vertaalt zich in een voor elk project uniek vormgegeven realisatie. Deze diversiteit is duidelijk merkbaar in de renders van dit creatief bureau. “Ik probeer mijn mening niet op te dringen. Ik luister naar de klant en geef mijn deskundig advies. De wensen van de klanten laat ik samensmelten met mijn professionele kennis. Zo ontstaat er een mooi, functioneel en uniek geheel.” Aldus Dorien Limerkens

3D ontwerpen met SketchUp Pro

In het ontwerpproces is het voor L-int Interieurarchitectuur belangrijk om een goede relatie op te bouwen die gebaseerd is op vertrouwen. “Ik werk met SketchUp Pro om mijn ontwerpen te realiseren. Ik vind het belangrijk dat ik een 3D ontwerp kan tonen aan de klanten. Met SketchUp Pro kan ik mijn ideeën op een zeer vlotte en accurate manier omzetten in een ontwerp,” zegt Dorien Limerkens. “Het bespaart mij veel tijd. Als ik hetzelfde resultaat zou willen behalen met een getekende schets, ben ik veel langer bezig.”

Afbeelding: L-int Interieurarchitectuur

SketchUp Podium geeft een zeer realistisch beeld

Naast SketchUp Pro maakt interieurarchitecte Dorien Limerkens ook gebruik van de plug-in SketchUp Podium. “Met deze plug-in kan ik een zeer gedetailleerd ontwerp maken,” verklaart Dorien. “Ik merk wel dat het soms moeilijk is voor de klanten om een voorstelling te maken van het eindresultaat. Met deze 3D ontwerpen geef ik de klanten een realistisch beeld en zijn aanpassingen makkelijk te implementeren.”  Dit zowel voor buitenbeelden als interieur. “Een tip die mijn ontwerpen zeer realistisch maken,  is dat ik gebruik maak van de bibliotheek. Verschillende merken bieden hun producten ook virtueel aan. Die ‘virtuele producten’ kan ik op die manier in mijn renders verwerken. Bij SketchUp Textures en 3D warehouse, bijvoorbeeld. Hier zijn verschillende elementen voorhanden die mijn ontwerpen nog realistischer maken.”

Afbeelding: L-int Interieurarchitectuur
Afbeelding: L-int Interieurarchitectuur

Hun deskundig advies en de wensen van de klant laten samensmelten tot een mooi, functioneel en duurzaam resultaat, is het creatieve proces waar dit bureau prat opgaat. Ook jij kan je workflow verbeteren. Benieuwd wat het softwareprogramma SketchUp Pro of de plug-in SU Podium voor jou kan betekenen? Kijk op onze website voor meer informatie en ga snel aan de slag.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving!