Ga naar abonnement

Ontwerp en werk overal samen

Met het mobiele abonnement van SketchUp kunt u op kantoor samenwerken aan conceptuele ontwerpen, ter plaatse aan klanten presenteren en ter plaatse wijzigingen aanbrengen, rechtstreeks vanaf uw iPad.

Waarom kiezen voor Go?

Creëer eenvoudig in 3D op iPad en internet, werk samen in de cloud en bouw rijke, contextuele modellen.

Werk eenvoudig in 3D

Met Apple Pencil, een muis of je vingers kun je eenvoudig tekenen en samenwerken, waar je ook bent.

Go-abonnement

Wat is erbij inbegrepen

Snelle, gemakkelijke en krachtige tools waarmee u kunt ontwerpen wat u maar kunt bedenken.

SketchUp voor iPad

Schets, markeer en werk overal samen in 3D.

SketchUp voor web

Creëer, bewerk en deel 3D-modellen rechtstreeks in uw webbrowser.

3D Warehouse

Blader en download miljoenen vooraf gebouwde 3D-modellen.

Trimble Connect

Onbeperkte cloudopslag. Onbeperkte projecten. Eindeloze samenwerkingsworkflows.

Live Components

Krijg toegang tot en configureer vooraf gebouwde parametrische modellen.

Mobile Viewer

Bekijk SketchUp-modellen vanaf uw telefoon of tablet.

Hoe u Go kunt gebruiken

Ontdek wat er mogelijk is met het ecosysteem van tools van SketchUp.

Visualize

Eindeloze samenwerkingsworkflows plus onbeperkte projecten en onbeperkte cloudopslag.

Communicate

Laat boeiende 2D-4D-beelden, planningen en rapporten zien om projecten van idee naar realiteit te brengen.

Present

Betrek iedereen bij uw visie door duidelijke, krachtige presentaties te maken, rechtstreeks vanaf uw iPad.

Collaborate

Communiceer met belanghebbenden in 3D om consensus te bereiken. Convergeer al uw gegevens in één enkele bron van waarheid voor efficiënte workflows.

SketchUp allows me to work from my office or on the road. This flexibility helps me model from conceptual design to finishing details.

Alberto Beita

Architect

Vind je inspiratie

Ontdek dynamische, professionele workflows, zodat u minder saai werk kunt doen en meer kunt dromen.

Efficiëntie plus innovatie: maak kennis met SketchUp 2024

Efficiëntie plus innovatie: maak kennis met SketchUp 2024

2024 biedt een nieuwe laag van realisme en innovatieve visuele stijlen rechtstreeks in de SketchUp-interface, samen met updates die de productiviteit versterken. Daarnaast wordt in SketchUp een nieuwe Labs-functie geïntroduceerd waarmee scannen en ontwerpen op de iPad...

Quick Reference Cards

Quick Reference Cards

Verandering kan een beetje lastig zijn, dus hier zijn enkele snelle referentiegidsen voor SketchUp voor Desktop en LayOut die je zullen helpen vertrouwd te raken met de nieuwe pictogrammen en snelkoppelingen te leren die je misschien niet kende. Als je niet meteen een...

Bouw je eigen ding

Nieuw: SketchUp Pro 2023!

Functies
Bekijk hier de verschillende functies van SketchUp Pro.

PreDesign

Deze tool biedt ontwerpers van o.a. gebouwen en buitenruimten alle informatie die ze nodig hebben om invloeden van het klimaat op de juiste manier in hun eerste concepten te verwerken.

Tekengereedschap

Het principe van SketchUp is gebaseerd op het aloude potlood. Men tekent met het potlood vrijelijk vormen in 2D of 3D. De slimme tekenassistent geeft vanzelf aan op welke as u tekent, en of u op een eindpunt van een lijn staat, op het midden van een lijn of op een oppervlak bijvoorbeeld.

3D Extrusie

Zodra u een oppervlak getekend hebt, kunt u deze in de derde dimensie verheffen of verdiepen door de zg. push/pull-tool. Beweeg met dit tool over een oppervlak en sleep het omhoog of omlaag! Geen ingewikkelde commando’s meer, maar een eenduidige manier om uw 3D geometrie te creëren.

Schaduw

Met een enkele muisklik toont u in SketchUp Pro schaduw. Afhankelijk van de door u aangeven: plaats, oriëntatie, datum en tijd zal SketchUp direct en accuraat de schaduw van de zon tonen op uw werk. En sleep aan de schuifregelaars om de schaduw van moment tot moment direct te volgen.

Doorsnedes

Met SketchUp Pro visualiseert u dwarsdoorsnedes op een simpele en mooie manier. Met een simpel vlak geeft u aan waar de doorsnede komt en vervolgens trekt u deze tot over het model heen om de doorsnede te visualiseren.

LayOut

Met LayOut kunt u uw model in een template plaatsen en de verschillende aanzichten presenteren. U kunt uw model aanpassen door er tekst, afbeeldingen en andere grafische elementen zoals pijlen en cirkels aan toe te voegen. U kunt verschillende pagina’s aanmaken om zowel uw model op scherm als op papier te presenteren!

Geo Modelleren

Als u een bepaalde locatie voor uw project in gedachten heeft, kunt u het Google Maps venster direct in SketchUp Pro openen, de locatie selecteren en inladen. Vervolgens kunt u op de kaart (voorzien van een accuraat 3D terrein) uw project modelleren.

Dynamische Componenten

Hang allerlei informatie aan uw componenten, zoals bv. verschillende kleuren en afmetingen of draairichting. Met één klik wijzigt u dan de eigenschappen van uw component.

Rapportage

Genereer rapporten in tabelvorm betreffende uw Sketchup model. Geef bv. het aantal gebruikte componenten weer en de kleur, zodat u weet wat u nodig heeft om uw ontwerp werkelijkheid te gaan maken!

Solid Modeling

Maak van twee of meer volumes 1 volume. Tel ze bij elkaar op, trek ze van elkaar af of splits ze. Er zijn diverse mogelijkheden om unieke volumes te creëren die u met de standaard modelleertools niet kunt maken!

Stijlen

Presenteer uw ontwerp in diverse stijlen, zoals bv. handschets. Met de meegeleverde applicatie Stylebuilder kunt u zelf uw eigen stijlen aanmaken. Bovendien kunt u een watermerk en mist toevoegen.

PhotoMatch

Creëer een 3D model door uw 2D foto over te trekken of plaats uw 3D model in een 2D foto. Met PhotoMatch kunt u heel gemakkelijk de foto uitlijnen op het assenstelsel van SketchUp. PhotoMatch berekent dan gelijk de juiste camerapositie en de juiste kijkhoek.

BIM

BIM Classifier: Koppel standaard IFC BIM objecttypes aan geometrie (bv. muren, vloerplaten, daken, etc.) en verbeter hierdoor de compatibiliteit met andere BIM tools. IFC Export: Exporteer een IFC (Industrial Foundation Classes) bestand van uw model inclusief geometrie en waardevolle metadata voor het gebruik in andere BIM applicaties. IFC Import: mogelijkheid om IFC bestanden te importeren vanuit andere BIM applicaties.

Animatie

U kunt uw SketchUp model in een filmpje presenteren. Selecteer alle aanzichten die u wilt hebben en maak er “scenes” van. Zodoende kan de camera heel vloeiend van aanzicht naar aanzicht vliegen. Exporteer het als .mov of .avi en u kunt het op iedere computer bekijken!
Uw gereedschapskist
De gereedschapskist van SketchUp Pro bestaat uit de volgende onderdelen:

SketchUp Pro voor Desktop

Een eenvoudige gebruikersinterface en intuïtieve tools maken van SketchUp de gemakkelijkste manier om uw gebouw in 3D te ontwerpen.

VR en Augmented Reality-apps

Bekijk projectmodellen virtueel met uw klanten op kantoor of op locatie op een 1:1 schaal van met behulp van onze AR / VR en mobiele apps.

Overal Toegang

Met SketchUp voor Web kunt u overal en altijd modelleren – zonder iets te installeren.

Klaar voor Presentaties

Deel samenhangende en aantrekkelijke presentaties en werkdocumenten met SketchUp en LayOut.

Samenwerking en Cloudopslag

Gebruik Trimble Connect voor het coördineren van het bouwen van modellen met belanghebbenden.

SketchUp for iPad

3D Modellen creëren, bewerken en bekijken, of u nu op een bouwplaats, onderweg of op kantoor bent.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving!